Blog

Plasma Lighter: de aansteker van het moment

Nooit meer schudden met een lege aansteker of de kleine vlam beschermen met je hand. Met de elektrische aansteker van Spyro is dit verleden tijd. De elektrische aansteker of plasma aanstekers werkt volledig op elektriciteit en werkt met 1 druk op de knop. De plasma aanstekers zijn windbestendig en regenbestendig, aansteken tijdens het fietsen is dus ook geen probleem meer. De aansteker kan ongeveer 200 keer gebruikt worden voor de accu opnieuw opgeladen moet worden. Het opladen doe je via de (micro-)USB ingang en kan in de auto, met de laptop of met een adapter. Na ongeveer een uurtje is de aansteker weer helemaal opgeladen.

Hoe werkt de plasma aansteker?

Een aansteker zonder gas of benzine, hoe werkt dat dan precies? In de elekrische aansteker zit een kleine accu die via USB opgeladen kan worden. Op het moment dat de aansteker aangaat wordt de lucht tussen de ontstekingspunten van de aansteker geïoniseerd, wat te zien is aan de kenmerkende paarse elektrische stralen. Deze stralen worden zo’n 900 graden Celsius. Doordat de stralen zo krachtig zijn en geconcentreerd blijven tussen de onstekingspunten is de elektrische aansteker regen- en windbestendig. Alle aanstekers van Spyro zijn daarnaast voorzien van uitstekende ontstekingsbeveiliging. Zo gaat de aansteker na 7 seconden automatisch uit. Ook kan de aansteker niet aangezet worden zolang de ontstekingsklep dicht is.

Een luxe aansteker als uniek cadeau

De elektrische aanstekers van Spyro worden geleverd in een leuke opbergdoos en inclusief USB-kabel om de aansteker op te laden. De plasma aanstekers zijn er in verschillende modellen. Naast het standaard model heb je ook de CL aanstekers die door hun aangepast ontwerp perfect zijn om een sigaar mee aan te steken. Ook heeft Spyro aanstekers met een extra lange steel speciaal voor het aansteken van kaarsen of te gebruiken als barbecue aansteker.

De elektrische aanstekers zijn van zichzelf al bijzonder maar de nieuwe Motion modellen gaan net een stapje verder. Deze aanstekers hebben namelijk geen knop maar een sensor. Zodra de klep van de aansteker opengaat wordt de sensor actief. Als er vervolgens iets tussen de ontstekingspunten van de aansteker wordt gestoken gaat deze automatisch aan. De aansteker gaat automatisch uit na 7 seconden of wanneer de klep weer wordt dichtgedaan. Een geweldige gadget om te hebben of om cadeau te geven!