Naar de inhoud springen

8x een origineel geboortecadeau

Als je opzoek bent naar een origineel geboortecadeau dan kan het aanbod overweldigend zijn. Je begint vaak te twijfelen van wat ga ik nu precies kopen en is het cadeau dat ik wil geven wel leuk en origineel genoeg. Om je op weg te helpen hebben wij 8x een origineel geboortecadeau voor je in deze blog gezet. Het zijn zowel cadeaus voor het pasgeboren kindje, maar ook voor de ouders. Hieronder vind je onze top 8 voor het geven van een origineel cadeau.

1: Herinneringscadeau

De momenten van nu worden tenslotte de dierbare herinneringen voor later. Als er één memorabel moment genoemd mag worden is dat bij ouders natuurlijk helemaal bovenaan de geboorte van hun kind. Op allerlei manieren kan dat mooie moment vastgelegd worden. Denk aan een klein naamarmbandje voor de baby met de geboortedatum erop. Of een gipsafdruk voor handjes en voetjes die nog zo klein zijn.

Natuurlijk kunnen foto’s niet ontbreken als de ultieme herinnering. Geef bijvoorbeeld een newborn fotoshoot cadeau. Een fotoshoot moment waarbij de eerste dagen prachtig op de foto kunnen worden gezet en een mooie herinnering zijn voor later. Dit cadeau kun je bijvoorbeeld ook met meerdere mensen geven. Een herinneringscadeau behoort zeker tot een origineel geboortecadeau om te geven.

2: Luiertaart

In de eerste levensjaren zijn luiers geen overbodige luxe. Alleen een pak luiers cadeau geven is niet heel leuk. Een luiertaart die voorzien is van tientallen luiers en er ook nog eens leuk uitziet. Bij een luiertaart heb je de keus uit allerlei verschillende thema luiers die naast luiers ook voorzien zijn van een leuke knuffel, speentje of een doekje. Je kunt de de luiertaart ook nog eens heel persoonlijk maken door zelf producten aan de luiertaart toe te voegen.

3: Tweeling geboorte cadeau

Als er een tweeling geboren is blijft dat toch een bijzonder moment. Daar hoort een mooi en origineel cadeau bij. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een tweeling luiertaart, want 2 baby’s betekent ook 2 keer zoveel luiers. Voldoende luiers op voorraad hebben is dus geen overbodige luxe. Er zijn daarnaast ook leuke en leerzame boekjes over tweelingen. Leuk om te geven aan de mama en papa.

4: Gevuld geboortekoffertje

Vind je het lastig om te gaan voor één bepaald cadeau? Dan is een gevuld geboortekoffertje een perfect cadeau om te geven. Je hoeft dan namelijk niet te kiezen uit één specifiek cadeau, maar kunt van meerdere kleine cadeaus een mooi geheel maken. Ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft ook nog eens leuk.

5: Geboortecadeau met naam

Niet is origineler dan een cadeau geven die persoonlijk is. Ga daarom eens kijken naar baby cadeaus die je kunt laten bedrukken met de naam van het pasgeboren kindje. Bijvoorbeeld op een knuffeltje of badjas. Een persoonlijk gebaar en natuurlijk heel erg origineel.

6: Boek met naam

Het is tegenwoordig mogelijk om een gepersonaliseerd boek te bestellen. Een superleuk en origineel geboortecadeau natuurlijk. Op de titel van het boek kan de naam staan van het pasgeboren kindje en binnen in het boek is vaak ook veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld invullen op welke datum het kindje is geboren, de tijd, woonplaats en een persoonlijk bericht vanuit jou naar de baby toe.

7: Geboorteposter

Iets origineels voor aan de muur in de babykamer. Een geboorteposter is daarvoor een perfect cadeau om te geven en natuurlijk om te ontvangen. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden voor een geboorteposter. Zo kun je er één laten maken met alle belangrijke informatie erop van het kindje. Er zijn ook geboorteposters met het sterrenbeeld van het kindje met daaronder de naam, geboortedatum en tijd, geboortestad en een aantal karaktereigenschappen die nu al zichtbaar zijn.

8: Ouders zelf cadeau laten uitzoeken

Weet je nu echt niet wat je moet geven als geboortecadeau? Dan kun je ook een cadeau aan de ouders geven. Denk aan een cadeaubon voor een specifieke winkel of waarbij het mogelijk is om de bon in te leveren bij meerdere winkels. Zo laat je de ouders zelf een cadeau uitzoeken en weet je dat het altijd in de smaak zal vallen.

Wij hopen dat we jou met bovenstaande 8 originele geboortecadeaus op weg hebben geholpen. In principe is natuurlijk niks fout om te geven, maar als je echt wilt uitpakken en een origineel cadeau wilt geven, dan scoor je met één van de 8 bovengenoemde geboortecadeaus zeker.