Skip to content

Baby infrarood thermometer.. Waarom??

Pasgeboren baby’s zijn erg kwetsbaar. Daardoor maken hun ouders zich vaak zorgen over hen. Heeft de baby het niet te koud, heeft hij/zij geen verhoging, de baby maakt een raar geluidje zal hij/zij ziek zijn? De zorgen blijven maar door hun hoofd heen schieten. De zorgen over geluidjes zullen ze al snel laten varen. Zorgen over de temperatuur van hun  baby zullen ze minder snel los laten.

Jonge vaders en moeders willen hun baby het liefst geen ongemak bezorgen en daarom hebben wij naar een paar thermometers gekeken die makkelijk in gebruik zijn voor de ouders en zo comfortabel mogelijk voor de baby. Een infrarood thermometer is een prima optie om te gebruiken voor jouw kind.

Digitale infrarood thermometers

Richt de thermometer op de voorhoofd van je baby en je hebt binnen enkele seconden de temperatuur opgenomen zonder dat je de baby stoort in zijn slaap of spel. Veel ouders gebruiken deze thermometer als indicator om te bepalen of ze de temperatuur van hun baby of peuter wel of niet rectaal moeten opnemen. Dit type thermometer kan ook voor andere meetdoeleinden worden gebruikt. Zoals het meten van het temperatuur van het badwater of de temperatuur van de pas opgewarmde melk.

Digitale infrarood oorthermometer:

Een infrarood oorthermometer meet de temperatuur van het trommelvlies. Het trommelvlies zendt warmte uit en dat wordt opgevangen door de sensor van de infrarood thermometer. Wat je een goede indicatie zal geven van de temperatuur van je baby. Een digitale infrarood oorthermometer kan je al vanaf zo een €20,99 kopen, dit is inclusief verzendkosten.
Mocht je je er al van bewust zijn dat je kindje een oorontsteking heeft, gebruik dan geen oorthermometer maar een gewone digitale thermometer. Want het oor zal dan een stuk warmer zijn dan de rest van het lichaam.

Wishbone baby thermometer voor iOS & Android smartphone

De Wishbone is een apparaatje dat je aansluit op je telefoon. Het ziet eruit als een vorkbeen, ja dat botje dat je ook in je hele kip of kalkoen kunt tegen komen. Je steekt het in de audio jack van je telefoon en start de app op. Nu kan je de temperatuur van je baby of diens melkflesje opmeten. De app waarmee dit apparaatje werkt is gratis. Maar het apparaat zelf kost ongeveer €49,99 dit is zonder verzendkosten.
We moeten zeggen dit is wel erg handig voor onderweg. Maar voor in huis? Je loopt al genoeg rond met je telefoon dus leg hem weg en geniet van je baby.

Speen thermometers

Deze thermometer is ingebouwd in een fopspeen. Het is niet de meest betrouwbare manier voor het opnemen van de temperatuur van je baby. Want baby’s houden niet altijd hun speen in. Ze willen deze nogal eens uitspugen vooral als hij niet lekker in de mond ligt. Een speen thermometer kan je al vanaf €8,72 krijgen online, dit is zonder verzendkosten.

Conclusie

Als we kijken naar de thermometers die we hierboven hebben omschreven geven wij de voorkeur aan de gewone digitale infrarood thermometer en de digitale infrarood oorthermometer. Omdat deze twee ook wel door artsen worden gebruikt voor een snelle indicatie. Maar voor een nauwkeurige meting gebruiken ook zij een gewone digitale thermometer en dan het liefst rectaal

Onthoud dat alle temperaturen tot 38°C worden gezien als een verhoging, temperaturen boven de 38°C worden gezien als koorts. Bij baby’s tot 3 maanden wordt dit gezien als gevaarlijk en moet je meteen contact opnemen met een arts, bij baby’s ouder dan 3 maanden kan je het een dag of twee afwachten voordat je contact opneemt met je huisarts. Bij het opnemen van de temperatuur van je baby gaat het niet om de precieze nauwkeurigheid. Je wilt dan achterhalen of je baby koorts heeft of niet. Dat is hetgeen wat je wel of niet gerust zal stellen en je erop zal wijzen of je wel of niet de huisarts moet bellen.

Bron Tech66

 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *