Naar de inhoud springen

Blij worden van lachgas. Is het gebruik ervan slecht voor je?

Lachgas is de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen en er wordt steeds meer over gesproken. Ook zijn de meningen sterk verdeeld over de vraag of het nou wel of niet kan. Zo zijn er veel mensen die zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid. De andere kant van de discussie zegt juist dat het wel moet kunnen, omdat het, bij juist gebruik, niet schadelijk is voor de gezondheid.

Gebruik het met mate

Hoewel er veel discussie is, is vrijwel iedereen het ermee eens dat lachgas met mate gebruikt moet worden. Wanneer er een zeer hoge dosis op een avond van wordt genomen kan dat inderdaad voor gezondheidsproblemen zorgen. 

Zo heeft onderzoek ook al aangetoond dat het geen gevaren voor de gezondheid oplevert wanneer lachgas wel met mate wordt gebruikt. Grofweg kan er worden gezegd dat je niet meer dan 10 ballonnen per maand dient te nemen. Gebruik het dan ook niet wekelijks, omdat je dan al erg snel en zeer frequent gebruik maakt van lachgas. Chronisch gebruik kan namelijk zorgen voor een tekort van vitamine B12, wat voor neurologische problemen kan zorgen.

Gevaren voor incidenten

Mede waardoor er veel discussie is ontstaan is vanwege incidenten die erdoor kunnen ontstaan. Zo zijn er mensen die het hebben gebruikt tijdens deelname aan het verkeer. Dit kan natuurlijk zeer gevaarlijke situaties opleveren, die ten alle tijde voorkomen moeten worden. Ook hier geldt dus dat het gebruik van lachgas met verstand zal moeten gebeuren en weg zal moeten blijven van het verkeer.

Los van het verkeer zijn er ook mensen die brandwonden hebben opgelopen. Bij het gebruik van een spuitsysteem bij lachgas, bevriest de bus en wanneer dat in contact komt met de huid dan kan dat voor brandwonden op de huid zorgen. Zet de tank daarom altijd in een houder of een warme bak water, zodat je benen of andere delen van je lichaam hier niet mee in contact komen. Gebruik ook altijd ballonnen om het uit te inhaleren, zodat je lippen en je mond hier niet mee in aanraking komen.

De juiste spullen kopen

Verder is het natuurlijk belangrijk om alleen lachgas te kopen waarvan je zeker weet dat het veilig is en je het van een betrouwbare winkel koopt. Online vind je de site van EnjoyGas, die bekend staan om de goede kwaliteit en waar je ook veel positieve reviews van kunt vinden. Hier kun je bijvoorbeeld ook dit voordeelpakket bestellen, waarmee je zeker weet dat je goede kwaliteit hebt en er niet teveel voor betaald.

Kortom, lachgas op zich is niet schadelijk voor, zolang je het verstandig en beperkt gebruikt. Ga er dus extra slim mee om en je hoeft je geen zorgen te maken.