Blog

Comedy op maat als cadeau

Bent u wel eens verrast met een optreden van een artiest die speciaal voor u was? Bijvoorbeeld een liedjeszanger met een liedje over u? Of een dichter met een mooie voordracht? Of wat dacht u van comedian of cabaretier met een komisch stuk over u en uw naasten. Fysieke presentjes kunnen natuurlijk heel waardevol zijn maar een optreden op maat is onvergetelijk en verenigt jou met je gasten.

Cabaret en Comedy op maat
Cabaret op maat wordt vaak ingezet bij speciale gelegenheden waarbij een stukje maatwerk de bijeenkomst nog bijzonderder maakt. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, een vrijgezellenfeest, een jubileum of een bedrijfsuitje. Met een optreden van een cabaretier of comedian is het mogelijk op een luchtige en komische manier herkenbare gebeurtenissen aan de orde te stellen. Vaak gaat het dan niet om een avondvullende show zoals Youp van ’t Hek in de schouwburgen geeft. Een optreden van tussen de 15 tot 40 minuten is meer dan genoeg om voor de nodige verrassing een hilariteit te zorgen.

Comedy op maat als verrassingsact
Het is natuurlijk vooral leuk wanneer de meeste gasten niets van dit cadeau weten. Dus dat de cabaretier of comedian wordt ingezet als verrassing. Bijvoorbeeld wordt bij een vrijgezellenuitje de vrijgezel in kwestie in het zonnetje gezet door de cabaretier, die natuurlijk allerlei informatie over de vrijgezel in kwestie heeft.

Voorbereidingen voor cabaret en comedy act op maat
Uiteraard moet een maatwerk optreden goed voorbereid worden. Daarom is het belangrijk dat een aantal ingewijden uit het gezelschap de comedian of cabaretier van informatie voorzien. Alle wetenswaardigheden over aanwezigen of de persoon in kwestie zijn relevant. Biografie, achtergrond, gedrag, gewoontes en andere leuke wetenswaardigheden. Al deze feitjes helpen de cabaretier om een act op maat te creëerden die tot veel herkenning en hilariteit zal zorgen.

Wilt u zich laten inspireren voor mogelijkheden voor maatwerk op het gebied cabaret en comedy?
Kijkt u dan een bij Comedy Spot of Playground Comedy