Skip to content

De leukste musicals voor groep 8

Waarom is de musical een traditie in groep 8?

De allereerste musicals ontstonden aan het eind van de 19e eeuw. Tegenwoordig worden musicals ook vaak opgevoerd in scholen. Musicals groep 8 zijn in ons land een soort van traditie geworden. In het laatste jaar voeren de leerlingen een musical op aan hun ouders en vaak ook aan andere leerlingen om het jaar mee af te sluiten. De musical is vooral een traditie geworden omdat het een leuke herinnering is voor later. Bovendien vinden de meeste kinderen, ouders en leerkrachten het ook erg leuk om een musical te zien of op te voeren.

Hoe bereidt de musical kinderen voor op de toekomst?

Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij de musical, maar een musical opvoeren is vrij leerzaam. Kinderen leren bijvoorbeeld om duidelijk te spreken voor een grote groep mensen. Dit is een kwaliteit die op de meeste middelbare scholen maar ook bij veel beroepen nog goed van pas komt. Ook de samenwerking is een belangrijk punt tijdens de musical. Uiteraard is ook samenwerken iets dat de kinderen in de rest van hun leven nog veel zullen moeten doen.

Aan welke eisen moet een goede musical voldoen?

Een goede musical moet voldoen aan een aantal eisen. Omdat we het over een kindermusical hebben moet het onderwerp natuurlijk aansluiten op de leeftijd. De musical moet niet te diep gaan maar wel een interessante verhaallijn hebben. Bij een musical speelt muziek een grote rol. Bij de musicals groep 8 wordt er voor liedjes gekozen die gemakkelijk te onthouden zijn. Liedjes waar zelfs het publiek bij mee kan zingen zijn het allerleukste. Verder moet een musical voldoende rollen hebben, zowel kleine als grote rollen. Ook voor de ouders moet de musical leuk zijn om naar te kijken.

Welke rol kan ik aan welk kind toewijzen?

Bij het voorbereiden op de musical is de verdeling van de rollen erg belangrijk. Zorg ervoor dat iedereen een rol krijgt waar hij of zij plezier aan beleeft. Kinderen die het allemaal nog maar spannend vinden kunnen kiezen voor een kleine rol of voor een achtergrondrol. Als iemand echt niet durft kan deze leerling misschien wel voor het geluid of voor het decor zorgen. Er is altijd wel een rol te bedenken voor iedereen. Als er meerdere leerlingen zijn die dezelfde rol willen raden we je aan om een loting te houden.

Het kiezen van de juiste musical

Het kiezen van de musical is een belangrijk onderdeel. Eerder hebben we je al een aantal punten verteld waar een goede musical aan moet voldoen. Soms is het leuk om ook de leerlingen een keuze te geven. Het draait immers allemaal om de leerlingen. Een bedrijf dat leuke musicals schrijft en verkoopt is Rep en Roer. Hier verkopen ze groep 8 musicals die allemaal erg geschikt zijn voor de leeftijd. De musicals zijn goed te volgen voor jong en oud en hebben een leuk verhaal en voldoende rollen waaruit de leerlingen kunnen kiezen.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *