Lifestyle

De mens wordt langer dus overhemden ook

Hoewel de Europese mensen de afgelopen decennia steeds langer werden bleven de overhemden maar dezelfde lengte. Deze groeiden helaas niet mee. Gelukkig zijn er nu ook volop overhemden voor lange mensen te koop. Voor hele lange mannen is er het extra lange overhemd. Het grote voordeel van dit extra lange overhemd is dat ze netjes in de broek blijft zitten. Niets is vervelender voor een lange man een te kort overhemd. Ook voor iemand die niet lang is maar een gewone lengte heeft maar vrij smal gebouwd is, is een extra lang overhemd een uitkomst. Normaal gesproken moet diegene voor zijn postuur een kleine maat hebben wat tot gevolg heeft dat het overhemd te kort wordt. Dus niet alleen lange mensen maar ook kleinere smalle mensen ervaren veel voordelen van het dragen van het extra lange overhemd.

Stukje geschiedenis van het overhemd

Het overhemd is voor ons vandaag de dag een gewoon kledingstuk. We dragen het naar school, naar ons werk, naar feestjes en we nemen ze zelfs mee op vakantie. We staan er eigenlijk niet bij stil dat het overhemd een bijzonder verleden heeft en dat het nog bijzonderder is dat bijna iedereen met een overhemd rondloopt. Vroeger was het overhemd niet toebedeeld aan het gewone volk. Het overhemd behoorde alleen toe aan de elite. Het overhemd bracht onderscheid aan in de sociale klassen. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen kwam er verandering in de gehele maatschappij, waaronder ook de herenmode. Zo kwamen er dus ook veranderingen in het witte overhemd.

Extra lange overhemden collectie

Dat de collectie met extra lange overhemden saai is, is zeker niet van toepassing.  De collectie lange overhemden is vrijwel gelijk aan de standaardcollectie overhemden. Het is belangrijk dat ook de lange man er modieus bijloopt, daarom is er een ruime en modieuze collectie extra lange overhemden.  Van basic overhemden van diverse merken tot lange overhemden met een mooi patroon en slank fit. Deze extra lange overhemden hebben een pasvorm die is afgestemd op het postuur van de lange man.