nieuws

Een cadeau voor gadget liefhebbers

Om voor een gadget liefhebber een origineel cadeau te kopen moet je van goede huizen komen. Vaak zijn zij nogal kieskeurig en schaffen ze een gadget pas aan na urenlange research. Alle technische aspecten worden nauwkeurig bekeken in verhouding tot de prijs. Prijs kwaliteit is erg belangrijk maar de features zijn uiteindelijk het belangrijkste. Maar wat voor cadeau ga je zo iemand geven? Een steeds populairder wordende gadget is de drone. Echter zijn hier verschillende soorten en maten van te vinden. De ene drone heeft een camera terwijl de ander een goede stabilisator heeft. Wanneer je graag hulp wil bij het kiezen van de best bij jou passende quadcopter of drone kun je contact opnemen met koopjedrone.nl.

Je eerste drone

Allereerst moet je weten dat er verschillende soorten en maten drones zijn.Voor beginners is een mini drone aan te raden. Nu vraag je je af: “hoe klein is een mini drone dan? Ter indicatie, deze kun je tussen je duim en wijsvinger vasthouden. Erg klein dus. Het voordeel van deze maat is dat je er gerust mee in huis kunt vliegen. Op deze manier kun je er vanuit gaan dat je hem niet gauw uit het oog kunt verliezen. Wanneer je direct naar buiten zo gaan is de kans erg groot dat je hem al binnen een minuut kwijt bent. Waarom? Omdat veel mensen denken dat je out-of-the-box gelijk goed kunt vliegen met een drone. Dit is negen van de tien keer niet het geval. Je moet in het begin even rustig aan doen om aan de controls te wennen. Lees daarom ook het instructie boekje. Wat ook erg slim is om een aantal reserve onderdelen aan te schaffen. Een setje propellertjes en een extra motortje heb je al voor ongeveer tien euro. De mini’s kunnen wel tegen een stootje maar alles kan natuurlijk kapot gaan. Met reserve onderdelen ben je hier op voorbereid.

Ervaren drone piloten

Voor een ervaren piloot kan je beter geen mini drone aanschaffen. Hiervoor kun je beter kijken naar een zwaardere met bijvoorbeeld een camera. Het voordeel van een grotere drone is; dat je deze beter in de lucht kunt zien vliegen en je er hogere hoogtes mee kunt bereiken. Tevens zijn deze ook iets minder vatbaar voor wind vanwege de krachtigere motoren. Grotere drones beschikken vaak over een camera. Hoe hoger de prijsklasse van de drone, hoe beter de camera is in de meeste gevallen. Met deze camera kun je mooie beelden vastleggen in bijvoorbeeld een natuurgebied of bij een evenement.. Wat ook erg handig hierbij is dat je de camera beelden kun je live volgen op je afstandsbediening. Deze bevat namelijk een klein beeldschermpje. Erg fijn wanneer je je drone uit het oog dreigt te verliezen. Wel moet je goed rekening houden met de wet- en regelgeving. Je mag niet zo maar overal vliegen en filmen.

Oké. Bovenstaand heb je de verschillen tussen een mini en grote drone gelezen. Maar waarom zou je een drone kopen? Lees het hier.