Naar de inhoud springen

Een goede band met je klant

Loyaliteit van klanten is een van de belangrijkste dingen die er is. Een bedrijf is immers niks zonder zijn klanten. Loyaliteit wordt gecreëerd door het hebben van een goede band met je klanten en deze band opbouwen kan op verschillende manieren. De eerste stap is om vertrouwen te wekken, dit kan door bijvoorbeeld een ISO 27001 certificering te regelen. Op deze manier toon je namelijk naar jouw klant dat je secuur en veilig met zijn/haar informatie omgaat. Naast de formele manieren, zijn er ook nog andere manieren om een goede band op te bouwen met klanten. 

 

Loyaliteitsprogramma

Wat vaak werkt bij klanten is het hebben van een loyaliteitsprogramma. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat de klant punten kan sparen en op deze manier na een tijdje korting krijgt. Maar dit kan bijvoorbeeld ook zijn dat het bedrijf een gratis product opstuurt nadat de klant langere tijd lid is geweest van het loyaliteitsprogramma. Op deze manier zorg je ervoor dat de klant een motief heeft om het bedrijf meerdere keren te bezoeken. Hierdoor wordt affiniteit gecreëerd en zal de band versterken.

 

Nieuwsbrief

Het versturen van een nieuwsbrief is ook een goede optie om de band met de klant te blijven aanwakkeren. Op deze manier wordt de klant er namelijk regelmatig aan herinnerd dat het bedrijf bestaat. Niet alleen zorgt dit voor een betere band, het zorgt er ook voor dat het bedrijf een direct lijntje heeft om de klant op de hoogte te stellen van nieuwe producten.

 

Klantvriendelijk

Een van de belangrijkste dingen om een goede band met de klant te hebben is vriendelijk zijn en goede service te leveren. Op deze manier zal de klant namelijk terug willen komen en een plezierige ervaring overhouden aan zijn/haar bezoek. Een glimlach van een medewerker heeft namelijk een grotere impact dan je zou denken op de ervaring van de klant.

 

Vertrouwen

Echter blijft de basis van klantloyaliteit vertrouwen. Vertrouwen kan het best overgebracht worden door secuur te werk te gaan en netjes om te gaan met wat de klant levert. Zo zorgt ISO 27701 ervoor dat de privacy van de klanten wordt gewaarborgd. Op deze manier zal de klant dus niet terughoudend zijn als het gaat om het delen van informatie, want hij/zij weet immers dat hier secuur mee wordt omgegaan.