Blog

Een verkoelend cadeau voor de zomer

Hoe cool is het om als kind een zwembad cadeau te krijgen deze zomer? En niet alleen de kids genieten hier de hele zomer van, maar ook jij als ouder kunt in het zwembad een heerlijke verfrissende duik nemen. Er zijn tegenwoordig superveel soorten zwembaden te verkrijgen die geschikt zijn voor ieder type tuin. Hoe kies je de juiste? En hoe zorg je ervoor dat het water de hele zomer kraakhelder blijft?

Tips bij de aankoop van een zwembad

Wil je een zwembad kopen voor de verjaardag van jouw zoon of dochter? Dan zijn er een aantal punten waarop je moet letten. Het zwembad moet de juiste maat hebben, zodat hij in de tuin past. Ook moet je rekening houden met de leeftijd van het kind en of ze al zelfstandig kunnen zwemmen. Hebben ze nog geen zwemdiploma? Kies dan voor een ondiep zwembad waarin ze tot hun middel kunnen staan.

Verschillende type zwembaden

Voor iedere tuin is er een zwembad. Een opblaaszwembad is over het algemeen wat kleiner. Daardoor zijn ze geschikt voor een kleinere tuin en voor jonge kinderen zonder zwemdiploma. Dit type zwembad is ook heel eenvoudig op te zetten. Je hoeft hem alleen op te pompen en met water te vullen en de pret kan beginnen. Wil je met het hele gezin van een verkoelende duik genieten? Kies dan voor een familie opblaaszwembad van Intex. Met een diameter vanaf 300 cm heb je genoeg zwemruimte voor het hele gezin.

Grote zwembaden

Een opzetzwembad heeft een stalen frame en zeil gemaakt van PVC. Dit type zwembad is steviger en staat extra stabiel op de grond. Hierdoor is het een meer permanentere oplossing voor de hele zomer. Door het stalen frame is een opzetzwembad groter dan een opblaaszwembad. Ideaal dus voor oudere kinderen met zwemdiploma en grote gezinnen.

Het zwembad opzetten

Om lekkages te voorkomen, is het belangrijk dat je het zwembad op een goede plek wegzet. De ondergrond moet recht zijn, zodat het zwembad niet gaat schuiven. Maak de ondergrond daarnaast vrij van takken en scherpe voorwerpen. Deze kunnen het zwembad beschadigen. Leg ter bescherming ook een grondzeil neer.

Tips voor het onderhoud van kleine zwembaden

Je zwemt natuurlijk het liefst in kraakhelder zwembadwater. Het maakt het zwemmen niet alleen leuker, maar het is ook hygiënisch. Vervang bij kleine zwembaden het water eens per week. Verspil het zwembadwater niet door het weg te spoelen door een putje, maar gebruik het om de het gras of de planten water te geven. Haal iedere dag met een schepnet het gras en de beestjes uit het water en dek het badje ’s avonds af met een zeil. Hierdoor houd je het water langer schoon

Tips voor het onderhoud van een groot zwembad

Grote zwembaden hebben meer onderhoud nodig. Je houdt het water schoon en fris door de waardes van het water regelmatig te meten. De pH-waarde geeft aan of het water zuur, neutraal of basisch is. Het kalkevenwicht geeft aan of de kalk volledig in het water is opgelost. Tenslotte heeft de temperatuur ook invloed op de waterkwaliteit. Al deze waardes meet je met een teststrip. Hierop lees je af wat de kwaliteit van het water is. Zijn deze waardes niet goed, dan moet je het water bijstellen met zwembadchemicaliën zoals chloor.

Zwembadfilters

Sluit op een groot zwembad altijd een filter aan. Hiermee haal je het zand en klein vuil uit het water. Stofzuig de bodem regelmatig met een zwembadstofzuiger en haal bladeren en takken iedere dag uit weg met een schepnet. Ben je klaar met zwemmen? Dek het zwembad dan af met een zeil.

Met deze tips vind je heel eenvoudig het ideale zwembad en zorg je ervoor dat jouw kind extra lang van zijn of haar cadeau kan genieten.