Blog

Fouten die worden gemaakt tijdens het wassen van je haar

Iedereen wast zijn haar wel. Maar dat wordt heel vaak op de foute manier gedaan. Veel verschillende producten beweren het perfecte resultaat te kunnen bieden. Het luisteren daar naar is al een grote fout. Hierbij vind je de meest gemaakte fouten die worden gemaakt tijdens het wassen en verzorgen van je haar.

Te veel

Te veel is nooit goed, ook niet bij het wassen van je haar. Zo kun je met het te veel wassen van je haar, je natuurlijke oliën die op je hoofdhuid zitten eraf wassen. Je beschadigt dan je hoofdhuid. Je kunt het beste je haar twee tot drie keer per week wassen. Tijdens het wassen gebruik je natuurlijk shampoo. Vaak gebruiken mensen daar dan te veel van. Als je te veel shampoo gebruikt bestaat er een grotere kans dat er shampooresten op je hoofdhuid en tussen de haren achterblijven. Gebruik dus liever te weinig shampoo dan te veel.

Spoelen

Als je je haar wast dan moet je uiteindelijk de shampoo uitspoelen. Dat uitspoelen wordt vaak niet goed gedaan. Zo kunnen resten shampoo ervoor zorgen dat je hoofdhuid en haren vettig worden.     Dus als je je hoofdhuid goed ingesmeerd hebt dan moet je het zeker ook grondig eruit spoelen. Let er ook op voordat je je hoofdhuid en haar gaat insmeren dat je haar nat genoeg is. De shampoo blijft dan in je haar zitten en zorgt ervoor dat je haar vettig wordt.

Lekker vies

Als je je haar gaat wassen dan is het de bedoeling dat je alles goed en grondig wast. Dat geldt ook voor de hoofdhuid. Die moet je zeker goed meepakken. Op de hoofdhuid bevinden zich altijd vuilresten, roos en vettigheid. Vaak vergeten mensen dat en focussen ze zich meer op het haar zelf. Maar als je de hoofdhuid niet meepakt dan kunnen alle vieze resten vanuit de hoofdhuid in het haar komen. Dus heb je eigenlijk je haar voor niks gewassen.

Altijd mooi

Natuurlijk is niet iedereen een professional in het wassen van haren. Als je een keertje faalt met het wassen van je haar dan kun je het met verschillende dingen oplossen. Zo kun je altijd nog je haar schoonmaken met droogshampoo. Verder zijn de extensions van Hairextensions Voordeel altijd schoon en kun je die in je haar zetten om toch nog een mooie look te hebben. Zo is je kapsel niet verpest.