Blog

Geef je paard een net zo warme winter als jezelf!

De winter is aangebroken en het koude weer staat op de stoep, redenen genoeg om lekker warm binnen te zitten. Maar heb je al gedacht aan je eigen paard? Die wilt het net als jij in de winter lekker warm hebben, alleen kan jouw paard niet zomaar eventjes naar binnen in een lekker verwarmd huis. Een paard heeft ook niet veel warmte nodig, zij zijn gebouwd om warmte te produceren en op te slaan. Maar dat neemt het feit niet weg dat zij het niet koud kunnen krijgen ’s winters. Gelukkig zijn er andere middelen om jouw paard een net zo warme winter te geven als jezelf.

Een lekker warm dekentje!
Een paardendeken is een deken speciaal gemaakt voor paarden. Niet alle paarden hebben zo een deken nodig, dit geldt alleen voor; een volbloed, een geschoren paard, een paard dat intensief bereden wordt, een ziek paard en als er geen schuilmogelijkheid is. Door een goedkope paardendeken aan te schaffen heeft jou paard het warm en ben je niet bakken met geld kwijt. Je legt het deken over de rug van het paard heen, hierdoor zal hij tegen de kou, wind en vooral regen worden beschermd.

Het eten van voldoende vezels
Het eten van voldoende vezels zullen er ook voor zorgen dat jouw paard het war blijft houden bij lage temperaturen. Een paard zal dan zelf net zo veel eten als hij nodig heeft om warm te blijven. Zorg dus ten alle tijden dat er voldoende hooi in de stal of wei ligt.

Schaf een schuilplaats aan
Een paard dat op stal staat zal het veel minder snel krijgen dan een paard dat los in de wei staat. Heb je dus geen geld voor een stal betekend dat niet dat je je paard kou kan laten leiden in wei. Zorg daarom dat er een schuilplaats ergens staat in de wei. Hier kan het paard dan onderkruipen bij lage temperaturen, maar vooral bij veel wind of regen.