Skip to content

Niets gaat er boven gamen

Onweer en regen buiten? Dan is het perfect weer om lekker binnen te blijven met je gloednieuwe console. Misschien ben je al jarenlang een fanatieke gamer, of je wil er net mee beginnen. Het is altijd de vraag; gebruik je een Xbox One of een Playstation 4? Iedereen heeft weer een andere voorkeur, en een andere reden voor deze voorkeur. Het kan lastig zijn om de knoop door te hakken, dus misschien kan dit artikel je verder helpen.

Soort spellen

Er zijn een aantal ‘exclusives’ voor de Xbox One en Playstation 4. Dit betekend dat het spellen zijn die je enkel op een van deze twee consoles kunt spelen. Het is dus handig om te kijken naar deze exclusives. Als er een spel is wat je zó leuk vindt dat je het moet spelen, is het goed om te weten of het een exclusive is. Anders zul je zien dat je net de verkeerde console aangeschaft hebt.

Met vrienden gamen

Een van de leukere dingen van gamen is multiplayer spelen met vrienden. Is je console aangesloten op het internet, dan kun je online gamen met je vrienden. Mits je hetzelfde spel hebt natuurlijk. Het is dus aan te raden om in je vriendenkring te kijken welke consoles en spellen er gebruikt worden. Heeft bijvoorbeeld iedereen een Playstation 4? Dan kan het erg aantrekkelijk zijn om ook een Playstation 4 te kopen zodat je met z’n allen online kunt gamen. Het helpt natuurlijk wel als het een spel is die voor jou ook leuk is.

Er zijn dus meerdere redenen om voor een bepaalde console te kiezen. Onze tip is om niet vanwege geldredenen voor een bepaalde console te kiezen. Zie jij dus een aanbieding en denk je nu moet ik wel voor een Xbox One gaan? Denk er over na of er wel leuke spellen voor jou op deze console zijn, en of je met vrienden online kunt gamen.

Tip: Altijd al eens een avondje door willen halen met vrienden om aan één stuk door te gamen? Bekijk deze shop.