boat-deep-ocean-idyllic-570987
Blog

Onbezorgd ter water met een buitenboordmotor

Het vaarseizoen is weer begonnen en u kunt niet wachten om uw boot weer te water te laten.
Met de haren in de wind het water op zonder zorgen. Maar u heeft nog geen motor aangeschaft.
Met de ideale uitvoering op het oog ziet u het al helemaal voor u. Een betrouwbare geruisloze buitenboordmotor zorgt voor veel plezier terwijl u vaart. Maar wat is de juiste keuze voor een buitenboordmotor?

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Mocht deze nog niet inbegrepen zijn bij de boot dan heeft u een buitenboordmotor nodig voor de voorstuwing van de boot. Gaat u voor een kortstaart, langstaart, knuppelbediende of elektrische motor? Met verschillende maten en soorten boten is het gunstig de lengte van de spiegel te weten. De spiegel is de platte achterkant van een boot. Zodoende weet u welk type buitenboordmotor u kunt aanschaffen. En gaat u voor een 2-takt motor of een 4-takt motor? De 4-takt motoren worden het meest verkocht. Daarnaast zijn de 2-takt motoren in vele steden verboden.

Is uw buitenboordmotor toe aan reparatie of onderhoud?

Om bij alle motoren van 1 tot 350pk zijn lange levensduur en waarde te behouden is het verstandig om ze te blijven onderhouden. Er wordt aangeraden om ze ieder jaar na het vaarseizoen voor een onderhoudsbeurt langs te brengen. Bij defecten wordt altijd contact opgenomen zodat u niet voor verassingen komt te staan. Na de onderhoudsbeurt wordt de motor ook altijd grondig getest.

Wilt u een professionele onderhoudsbeurt voor uw motor?

Met een uitgebreide kennis als het gaat om onderhoud buitenboordmotor is uw motor altijd in goede handen bij technische specialisten op dit gebied. Om altijd op de hoogte te zijn van de technische ontwikkelingen bezoeken onderhoudsmonteurs jaarlijks trainingen van bekende merken en types. Dus waar wacht u nog op? Als u de motor buiten de lente en zomer langs brengt hoeft u niet te wachten tijdens het vaarseizoen.