Blog

Rijbewijs gehaald? Dit moet je regelen voor je nieuwe auto

Iedereen wordt blij en gelukkig van het halen van het rijbewijs. Het is een heerlijk gevoel om eindelijk de vrijheid te hebben om alleen te gaan autorijden. Het is natuurlijk direct tijd voor gebak en wat lekkers te drinken. Het is vervolgens tijd om het internet op te duiken om een leuke auto te gaan zoeken. Een mooi autootje uitkiezen om er dan lekker mee door het hele land mee te rijden. Alle vrienden en familie bezoeken. Het is geweldig. Bij het kopen van een auto is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. 

 

Controleer de auto goed

 

Het is in de eerste plaats belangrijk om een technisch goede auto te kopen. Laat de auto altijd even keuren bij een garage. Het is vaak niet zo prijzig. Regelmatig vinden ze het leuk. Als het in de woonplaats is dan kunnen zien ze je graag terugkomen met de auto. Kijk voor het laten keuren of de APK nog geldig is en voor hoe lang. Het is een indicatie van de technische staat van de auto. Als hij pas is gekeurd dan zou alles goed moeten zijn. Natuurlijk kijken ze bij het keuren van de auto niet naar alle punten. Vervolgens komt de kunst van het onderhandelen naar voren. Biedt altijd fors lager dan waar je uiteindelijk op uit zou willen komen. Bij een auto weet je het maar nooit! 

 

De papierwinkel

Natuurlijk is het ook belangrijk om de auto over te schrijven. Nu ben je officieel de eigenaar van de auto. Proficiat! Het eerste wat je nu moet doen is het verzekeren van de auto. Bekijk hier de mogelijkheden om een goede autoverzekering af te sluiten. Het is via het internet mogelijk om ook in het weekend een autoverzekering af te sluiten. Na het overschrijven van de auto (bij het postkantoor of de autogarage) moet je dan de verzekering afsluiten.