Blog

Tijdens zwangerschap je kind al aanmelden voor een kinderdagverblijf

De zwangerschap is een zeer mooie periode, zeker als je voor het eerst zwanger bent. Er komen dan veel nieuwe dingen op je af die je allemaal moet regelen en waar je allemaal van kunt genieten. Zodra jouw kleine geboren is heb je vaak nog wel even verlof, maar na verloop van tijd gaan de meeste moeders en vaders weer aan het werk. Dan is het wel zo prettig als jouw kleine ook naar een prettig kinderdagverblijf kan gaan. Je vindt het immers belangrijk dat er goed gezorgd wordt voor jouw kleine jongen of meid. Om er zeker van te zijn dat jouw kind ook terecht kan, kun je de aanmelding vaak al regelen voor de geboorte.

Op gesprek

Het is in eerste instantie belangrijk dat je een kinderdagverblijf vindt die ook aansluit bij de wensen die jullie als ouders hebben. Daarom is het belangrijk dat er eerst een kennismakingsgesprek wordt gehouden. Daarvoor krijg je vaak een rondleiding en uitleg over de dagelijkse gang van zaken bij de opvang. Als het verblijf bevalt en jullie de aanmelding willen regelen dan kan dat door gebruik te maken van een aanmeldingsformulier. Vervolgens wordt er een intakegesprek gehouden waarin jullie wensen kenbaar worden gemaakt en alle belangrijke zaken worden besproken.

Vervolg

Als de inschrijving compleet is dan moet er natuurlijk eerst gewacht worden totdat de kleine ter wereld is gekomen. Na de geboorte zijn jullie waarschijnlijk nog een tijdje thuis om zelf de baby te verzorgen. Tegen de tijd dat het kraamverlof op het einde loopt, kan er worden begonnen aan de wenperiode. Dat is de periode waarin de kleine kan wennen aan de nieuwe omgeving op de opvang. In de wenperiode gaat jouw kindje vaak een aantal uren naar de opvang. Direct een complete dag kan te veel zijn omdat alles ook nieuw is. Het is ook belangrijk dat je zelf nog niet aan het werk bent, voor het geval de wenperiode niet goed verloopt.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over de inschrijving bij een kinderdagverblijf of informatie over het plaatsingsreglement wilt, dan kun je hier meer lezen. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, dan is het altijd verstandig om even contact op te nemen voor het maken van een afspraak. Op die manier kun je alvast een beeld krijgen over de gang van zaken en van het kinderdagverblijf waar jouw kleine straks naar toe gaat.