Algemeen

Vrijgezellenfeest voor vrouwen: wat te doen

Een vrijgezellenfeest voor vrouwen in Amsterdam is toch altijd ook een beetje een emotionele gebeurtenis. Het is het moment waarbij de bruid voor de laatste keer als ongetrouwde vrouw met haar beste vriendinnen van het leven geniet. De laatste wilde uitspatting voor de ring om de vinger gaat en het getrouwde leven begint. De organisatie van een dergelijk feest zorgt dan ook niet zelden voor heel wat kopzorgen bij de verantwoordelijken. Hoe zorg je voor een onvergetelijk vrijgezellengeest voor vrouwen? Hier zijn alvast enkele tips!

 

Als het rustig moet


Een vrijgezellenfeest staat synoniem met wild gedrag, een leuk feestje, veel alcohol en ga zo maar even door. Dat is echter niet voor iedereen de ideale avond en het kan best zijn dat het karakter van de bruid daar totaal niet mee strookt. Gelukkig zijn er nog tal van andere leuke opties als het toch even rustig moet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje wellness in een sauna, spa of schoonheidssalon? Is de bruid een echte prinses in de keuken? Dan is een workshop cupcakes versieren nooit ver weg. 

 

Lekker actief zijn


Een sportieve bruid die gaat natuurlijk liever wat energie kwijt geraken de dag voor het huwelijk. In dat geval zijn er ook tal van leuke opties. Ga bijvoorbeeld bungee jumpen, doe een escape room of ga lekker met de vriendinnen paintballen. Is de bruid fan van een bepaalde ploeg? Trek je stoute schoenen aan en mail eens of het niet mogelijk is een meet & greet te regelen met een speler. 

 

Een dagje uit


De leukste vrijgezellenfeesten voor vrouwen? Die gaan natuurlijk door op een totaal andere locatie. Trek er een dagje op uit naar een grootstad in de buurt. Heel wat steden bieden dagprogramma’s voor exact deze gelegenheid aan zoals een workshop gevolgd door een borrel gevolgd door een etentje. Het leukste feit van het verhuizen naar een andere stad? Niemand kent jullie daar dus je mag gerust helemaal wild gaan! Om het helemaal leuk te maken kan je ervoor kiezen om ballonnen en slingers te kopen om het huis te decoreren bij thuiskomst of om vast te plakken aan de vrijgezel. 

 

ALCOHOL


Een vrijgezellenfeest voor vrouwen is natuurlijk ook niet volledig zonder alcohol. Lust de bruid in spe wel eens een glaasje? Troon haar dan mee naar een wijnproeverij of brouwerij voor een degustatie. Het proeven dat natuurlijk dient gevolgd te worden door een wild feestje in de nachtclub. Het spreekt voor zich dat je er ook voor hebt gekozen de bruid in spe duidelijk uit te dossen als zijnde een toekomstige bruid. Aan aandacht zal het haar niet ontbreken…

 

Het verzamelspel


De echte klassieker onder de vrijgezellenfeesten voor vrouwen. Doorheen de dag moet de toekomstige bruid diverse objecten in handen krijgen. Dat kan vanalles zijn van een telefoonnummer van een knappe man tot een beertje dat ergens verstopt zit. Een spel dat weinig geld kost, veel creativiteit vereist en hoe dan ook voor enkele van de leukste momenten zal zorgen. 

Heb je geen idee wat te kiezen uit de lijst met ideetjes voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen? Dan organiseer je toch gewoon een vrijgezellenweek en doe je ze allemaal!