nieuws

Waarom relatiegeschenken?

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat je als bedrijf zijnde een relatiegeschenk wilt gaan geven aan jou klanten, werknemers, partners en of investeerders. Het komt steeds vaker voor omdat je door middel van een kleinigheidje laat zien dat je jouw klanten, werknemers, partners en of investeerders niet vergeten bent. Daarnaast kan het in de toekomst een belangrijke waarde hebben gehad op het gebied van financiën. Een relatiegeschenk zorgt ook voor een stukje motivatie om in de toekomst terug te keren. Een relatiegeschenk heeft ook voordeel voor jou omdat je op z’n  geschenk makkelijk jouw eigen bedrijfslogo kunt laten bedrukken. Het is voor jou als bedrijf zijnde reclame en je laat jouw klanten, werknemers, partners en of investeerders zien dat jij hun niet vergeten bent. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten relatiegeschenken. Het voordeel hiervan is dat je voor elke klant een gepast geschenk kunt geven waar hun zelf ook nog wat aan hebben.

Welke relatiegeschenken zijn er allemaal?

Het aantal verschillende relatiegeschenken groeit steeds meer. Vroeger werd er voornamelijk en pen en of tas gegeven. Tegenwoordig kun je bidons, paraplu’s, handschoenen, usb sticks, glazen en nog veel meer geven. Op deze producten kan jou bedrijfslogo geplaatst worden. Alle producten die je als relatiegeschenk kunt gebruiken zijn onder te verdelen in verschillende producten. Voor in de zomer is het ideaal om als relatiegeschenk gebruik te maken van bidons, flesjes, handdoeken en of tassen. Voor in de winter kun je beter sjaals, mutsen en of kerstpakken geven. Dit zorgt ervoor dat je hun niet alleen het gevoel geeft dat je aan ze hebt gedacht maar je ook nog moeite hebt gedaan met het uitzoeken van het juiste product.

Een steeds meer voorkomende zijn elektronische relatiegeschenken. Hierbij moet je denken aan speakers, usb sticks, oordopjes, hoezen, opladers en nog veel meer. Er worden steeds meer van dit soort geschenken gegeven omdat tegenwoordig bijna iedereen wel gebruik maakt van een telefoon, usb stick of andere elektronische producten. Waar ook nog veel gebruik van word gemaakt zijn computermuizen en muismatten. Dit omdat mensen die op kantoor zitten er elke dag gebruik van maken waardoor hun er elke dag naar kijken.


De meest voorkomende relatiegeschenken

De meest voorkomende relatiegeschenken zijn toch wel de pennen, aanstekers en paraplu’s. Dit omdat deze producten voor elke klanten, werknemers, partners en of investeerders gebruikt kunnen worden. Deze producten kun je in grote hoeveelheden kopen en kun je ook zo weer kwijtraken doordat het voor elke klant bruikbaar is. Relatiegeschenken als computermuizen zijn niet voor elk bedrijf geschikt omdat niet alle bedrijven alleen maar mensen achter de computer hebben, er zijn namelijk ook veel bedrijven waarbij de mensen op pad zijn. Hierover zouden bedrukte powerbanks misschien geschikter voor zijn.