Naar de inhoud springen

Relatiegeschenken

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, kunt u er rond de feestdagen bijna niet aan ontkomen: de relatiegeschenken voor uw partners. Zeker klanten die geregeld een dienst bij u afnemen, of bedrijven waar u zelf geregeld iets afneemt, verdienen een relatiegeschenk volgens veel ondernemers. Evenals met de meeste andere cadeaus, is er tegenwoordig ook op het gebied van relatiegeschenken een groot aanbod. Het is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van de branche waarin u fungeert, welk type relatiegeschenk het meest geschikt is voor uw partners. Ook de opbrengst die u heeft, is hierin bepalend. We helpen u graag op weg!

Simpel of origineel

Bij relatiegeschenken kunt u kiezen tussen simpele en juist originele relatiegeschenken, waarbij de originele varianten vaak iets duurder zijn. U kunt bijvoorbeeld een fles wijn, een boekenbon of een dinercheque aan uw relaties sturen, maar veel leuker is het om bijvoorbeeld te kiezen voor een op maat gemaakt pakket of een USB-stick met het logo van uw bedrijf. Op de USB-stick kunt u vervolgens een eigen kerstgroet zetten, die de ontvanger leest bij het bekijken van de USB-stick op de computer. Dit geeft het relatiegeschenk een extra persoonlijk tintje en maakt het voor de ontvanger nog leuker!

Het nadeel aan dergelijke relatiegeschenken, is dat u deze vaak in grote hoeveelheden dient te bestellen. Zeker als u de relatiegeschenken wilt laten bedrukken met uw eigen logo is het vaak niet mogelijk om dit in kleine aantallen te bestellen. Kijk eens rond in de vele webwinkels, wat een passend relatiegeschenk is voor uw onderneming.