Naar de inhoud springen

Sinterklaas

Sinterklaas, het is een drukke, hectische, maar bovenal zeer leuke periode van het jaar! Wie wordt er immers niet gelukkig van de cadeaus tijdens pakjesavond, een sinterklaas gedicht en natuurlijk surprises van vrienden, familieleden, enzovoorts. Toch is het niet altijd even makkelijk om een geschikt cadeautje te vinden voor pakjesavond. Sinterklaas voor kinderen is nog relatief eenvoudig, doordat kinderen vaak met een uitgebreide verlanglijst komen en er daarbij vaak dikke catalogussen van speelgoedwinkels op de deurmat vallen rond pakjesavond. Wanneer u Sinterklaas met oudere mensen viert, wordt het echter een stuk lastiger!saint-nicholas-559709_640

Grote en kleine cadeaus

Wanneer u geen verlanglijstje heeft van degene waarvoor u een cadeau moet kopen, heeft u de keuze tussen twee mogelijkheden: veel kleine cadeaus, of een beperkt aantal grote cadeaus. Vaak zegt men dat het niet om de grootte van een cadeau gaat, maar dat het juist leuk is om kleinere, persoonlijke cadeautjes te ontvangen. Bedenk daarom eens voor uzelf, wat er bij de ontvanger past en wat hij in het dagelijks leven doet. Op basis hiervan komt u wellicht tot leuke ideeƫn, die aansluiten bij het leven van de ontvanger.

Als simpel voorbeeld kunt u een paar keepershandschoenen geven, aan iemand die in het dagelijks leven veel aan keepen doet bij het voetbalteam. Of denk aan een reep chocolade voor iemand die dagelijks aan de chocola zit! Simpele voorbeelden van kleine cadeautjes, die vaak veel persoonlijker zijn dan de grote cadeaus. U kunt vooraf met uw familie of vrienden afspreken wat de maximale waarde van een cadeau mag zijn.